Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Sluta kasta, därmed basta!

Den bedrövliga nedskräpningen som pågår i stort sett överallt i vårt samhälle tycks öka trots att många lovvärda skräpplockaraktiviteter genomförs regelbundet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det behövs en attitydförändring för att bryta beteendet, exempelvis, när cigarettpaketet är tomt åker det ut genom bilrutan, att trampa in fimpen där man rökt färdigt är mer regel än undantag, aluminiumburkar och plastskräp som regelbundet klipps sönder i småsmulor efter våra vägrenar och faktiskt kan det leda till döden för husdjur om den som kastar lyckats att få det ut i åkern.

Då det förmodligen inte är samma människor som kastar respektive plockar skräp konstaterar jag att ”skräpplockarfest ” inte räcker för att åstadkomma en nödvändig attitydförändring.

Exempel på ovanstående: vägdiket i anslutning till Euromasters grönyta används att kasta skräp i från både cyklister och bilister, vem skall plocka där? Tomma förpackningar från snabbmatsätande i bilen åker ut efter cirka en mil, energidrycker och öl i aluminiumburkar dricks tydligen utefter cykelbanorna blir i värsta fall sönderklippta av kommunen.

Hög tid för en kampanj enligt ovan i Laholm som både ståtar med att vara Ekokommun, Håll Sverige Rent-kommun och tillika har en avfallsplan innehållande nedskräpningsproblematiken.

Gunnar Gullander

tillhörande den plockande kategorin