Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Insändarskribenten protesterar mot beslutet att stänga sjömacken i Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Sluta att förstöra trivseln!

Vad händer på kommunen och hur står det till med det sunda förnuftet?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Först läser man om krogen Paradiso som fått ett muntligt förhandsbesked om att bygga ett trädäck för sin uteservering. Detta gjordes och sen får man ta bort alltsammans. Ord står mot ord, men varför riva bort något som var så trevligt och som ger arbetstillfällen? Vilken miljöförstöring att riva bort en nyanlagd uteservering.

Sen läser man om krogen Tillsammans nere vid Nissan vid bron – den får inte tillstånd och man tar bort den trevliga krog som fanns där för oss och våra turister. Läs gärna kommentarerna på nätet om krogen. Bara positiva omdömen.

Hur var det med det mysiga lilla kaféet i Grötvik? Vips var detta borta, till mångas sorg.

Det värsta är väl ändå när man läser att tankningsstället för båtar vid Nissan inte får finnas kvar. Närmaste ställe att tanka är Båstad eller Torekov! Alltså måste människor i Halmstad som skaffat en båt åka till exempel till Båstad, bara för att tanka. Alla båt-turister som kommer till Halmstad – de kan inte tanka, fylla på vatten eller slänga avfall! För det är väl trevligt om Halmstad har ett båtliv och får inkomster på turister? Dessa kommer att välja en annan gästhamn!

Hur stämmer det överens med att vi ska vara en attraktiv turiststad? Och det sämsta av alltsammans – hur tänker man miljömässigt? Köra så långt och helt i onödan, bara för att tanka sin båt.

Hörde sedan, att eventuellt skall det uppföras ett nytt tankningsställe, men det tar ju alltid tid för kommunen att ”komma till skott” och under tiden, varför stänga den befintliga innan den nya är klar?

Rätta mig om jag har fel, men ibland förstår man absolut inte resonemanget – eller förekommer det kanske inte alls?

Tro nu inte att jag är en krogfrälst varelse eller att jag har båt. Ingenting av detta har eller är jag, men ibland kan man reta upp sig på saker man tycker är helt fel ur trivselsynpunkt och inkomster för staden.

Sonja Santesson