Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oacceptabel situation inom äldreomsorgen i Halmstad, anser skribenterna från Hjärta för Halmstad. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Oacceptabel situation inom äldreomsorgen i Halmstad, anser skribenterna från Hjärta för Halmstad. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Slopa ”ohälsosamma scheman”

Kontinuitet och kompetens blir en bristvara inom vård och omsorg, menar skribenterna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi har på senare tid fått en helt oacceptabel situation inom äldreomsorgen i Halmstad. Personalen, som är vår viktigaste resurs, mår dåligt, känner sig stressade, är helt slutkörda och många har tyvärr också slutat sin anställning.

Halmstads kommun förlorar mycket kompetens och sammantaget innebär det att våra kunder, de som vi ska ge god vård och omsorg till, riskerar att blir lidande. Kontinuiteten och kompetensen blir en bristvara.

Hjärta för Halmstad har lagt en motion som innebär att vi vill slopa ”ohälsosamma scheman” och teckna ett nytt lokalt kollektivavtal, som gynnar vår personal.

På hemvårdsnämndens sammanträde i september röstades motion ned. Inga av de andra partierna med representation i nämnden röstade för vår motion, inte heller kom de med egna förslag på hur arbetsmiljön för våra värdefulla medarbetare skall få det bättre. Det blev avslag.

Hjärta för Halmstad

Ann-Charlott Mankell

Ann-Kristin Nilsson

Ingeborg Oléni