Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten tar i en replik upp vad som skrivits i en ledare. Bild: TT/arkiv
Insändarskribenten tar i en replik upp vad som skrivits i en ledare. Bild: TT/arkiv

Slirar du med sanningen Mattias Karlsson?

I Mattias Karlssons utmärkta artikel den 12/11 om näthatet mot journalister verkar han ha glömt vad han själv skrivit i tidningen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln ”Mattias Karlsson: ”Det finns många nättroll därute”, 12/11.

I Mattias Karlssons utmärkta artikel den 12/11 om näthatet mot journalister verkar han ha glömt vad han själv skrivit i tidningen. Han hävdar att han inte kallade vissa föräldrar på Österledskolan för rasister. Men när jag läser artikeln 12/3 2019 så står det:

"Men för vissa föräldrar är alltså elever med utländsk bakgrund orsaken till problemen på skolan. Det är inget annat än ren och skär rasism."

Är inte det att kalla folk för rasister, Mattias Karlsson?

Göran Peterson

Steninge

Svar direkt

”Ledarskribent om tjejer som blir slagna och kallade svennehoror:

Deras föräldrar är rasister.”

Så skrev Joakim Lamotte om mig. Det vill säga att jag kallade just föräldrarna till tjejerna för rasister. Det var inte så jag skrev i min första text. I stället kommenterade jag mer allmänt personer som ansåg att elever med utländsk bakgrund är orsak till problemen på skolan, och jämförde detta med statistik från andra skolor i Halmstad vad gäller andelen elever med annan bakgrund än svensk.

Mattias Karlsson

politisk redaktör