Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

ÖRSUNDSBRO 2020-06-24
 Franzéns Charkuterier. Mindre livsmedelsproducenter lider i krisen – och prognoserna för sommaren är dystra. Men med kreativa lösningar har några av dem lyckats stå emot nedgången.
Foto: Magnus Andersson/TT kod 11930 Bild: Magnus Andersson/TT
ÖRSUNDSBRO 2020-06-24 Franzéns Charkuterier. Mindre livsmedelsproducenter lider i krisen – och prognoserna för sommaren är dystra. Men med kreativa lösningar har några av dem lyckats stå emot nedgången. Foto: Magnus Andersson/TT kod 11930 Bild: Magnus Andersson/TT

Slakthanteringen får mig att vilja bli vegetarian

Nu kommer säkert "branschen " att hävda att detta var en engångshändelse.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Sitter och slötittar på TV. Plötsligt får jag se något av det vidrigaste jag sett: hur man grovt misshandlar grisar i något som kallas kallas slakt. Vidrigt. Nu kommer säkert "branschen " att hävda att detta var en engångshändelse och så vidare, men det finns något otäckt i hela kedjan av händelser i den hanteringen och den är är inte isolerad. Det börjar, om inte förr, redan vid transporten: djur som drivs och misshandlas vid ombordstigning på bilarna. Vad får personer med sådana jobb att göra så? Vad som händer sedan fick vi bevis av de bilder som tv förmedlade. Vidrigt , vidrigt!

Jag tänkte äta skinka på smörgåsen i dag; gick inte! Tänkte på att köttet kan ha kommit från de djur jag såg brutalt torteras och där den slutliga avlivningen för djuret , paradoxalt nog, måste ha inneburit "äntligen". Tyvärr en alltför stor minoritet av dessa djurfabriker som inte sköter sig.

Såg ni förresten interiören i djurfabriken? Vem i mänsklig kropp (utan själ?) har kunnat konstruera något så förfärligt.

Det finns ett systemtänk inom köttindustrin som är djupt oroande och en alltför hög tolerans mot groteska avarter.

Det blir vegetariskt i fortsättningen!

Knorren