Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Slaget vid Fyllebro 2.0

Aktiva kristna och troligtvis många andra ser med förfäran på hur kristna förföljs för sin tros skull i många länder över hela världen. Kyrkor rivs, troende fängslas och till och med avrättas.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Lite mer sofistikerat hanteras trosfrågan gentemot muslimerna i Halmstad. Deras önskan om att få bygga en moské på Fyllinge motarbetas på alla sätt. Först krav på utgrävning av krigsrester från slaget vid Fyllebro 1676. Sedan nivån för beslut i kommunen, med åtföljande överklaganden upp till högsta instans där ingen klagan vann gehör. Sedan behov av förlängning av avtal eftersom bygge inte påbörjats innan preskription.

När samhällsbyggnadsutskottet skulle besluta om avtalsförlängningen så kom alla partier, förutom C, fram till att ett moskébygge skulle motverka integrationen i stadsdelen! Därför beslut tvärt emot vad som tidigare överenskommits med hälsning till muslimerna att leta ny plats, kanske någonstans på Sannarp eller på Väster.

Vilken trovärdighet kan vi ha när det gäller att på olika sätt försöka verka för religionsfrihet i världen?

Förtroendevald i Svenska Kyrkan

LÄS MER: Islamiska föreningen: ”Orättvist att politikerna ändrar sig”

LÄS MER: Moskén på Fyllinge stoppas

LÄS MER: Begäran om nytt avtal för moské på Fyllinge

LÄS MER: Kommunen gjorde rätt om moskéavtalet

LÄS MER: Moskéavtalet rivs upp - klagande fick rätt