Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Riksdagshuset i Stockholm. Bild: Stina Stjernkvist/TT
Riksdagshuset i Stockholm. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Skuggbudget och skuggsamhälle

Kan det finna något demokratiskt riksdagsparti som vill samverka med ett sådant parti?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I Sverigedemokraternas senaste skuggbudget framträder deras skuggsamhälle i full glans.

Utländska medborgare födda utanför ett EU-land ska inte längre få tillgång till olika bidrag och välfärdstjänster. De ska även förvägras den demokratiska rätten att rösta i kommunalval. SD önskar med andra ord skapa ett samhälle där människor värderas olika beroende på varifrån de kommer.

SD vill även avgöra vem som får bli medborgare och tillhöra nationen Sverige. Då gäller det att ha ”rätt kulturellt och biologiskt arv”. I dagligt tal kallas allt detta rasism.

Kan det finna något demokratiskt riksdagsparti som vill samverka med ett sådant parti? Det tror tydligen SD:s ekonomiska talesperson Oscar Sjöstedt – han som, enligt sajten Inte rasist men, kallades ”Rasse-Oscar” när han var ung, bar bomberjacka och hade rakad skalle. I samband med presentationen av skuggbudgeten sade han: ”Den här frågan är helt avgörande långsiktigt, och det kommer att vara viktigt för oss i en regeringssamverkan”.

Trött på SD