Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Skruva ner skrytbygget några snäpp

Ronny Löfquist (S) är upprörd över att moderaterna lägger ett eget förslag vad gäller byggnation i Hyltebruk.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln "Ronny Löfquist (S): "Moderaternas utspel är ett haveri", 9/11.

I Hylte kommun är det politiska klimatet så att oppositionen ifrågasätts - inte bara i sakfrågor utan även att överhuvudtaget bedriva oppositionspolitik. Det är väl de socialistiska ränderna som aldrig går ut. I alla samhällen där socialismen tagit makten har den politiska friheten suttit trångt.

Löfquist gör stor affär att jag stödde projektering av den så kallade "Parkstaden". Men en projektering är en planläggning av ett projekt för att undvika eventuella tillkommande kostnader. Man kan till och med göra en förprojektering av en projektering. Men detta är ingalunda detsamma som att godkänna ett projekt. Det är en helt annan sak.

En snabb dragning av projektet "Parkstaden" som jag fått av en konsult räcker inte för mig för ett godkännande. Och efter moget övervägande beslutar nu Moderaterna att lägga ett eget och bättre förslag. Förtäta befintlig bebyggelse och skruva ner skrytbygget några snäpp, det är vår åsikt.

Litet naivt är det väl också när Löfquist tycks tro att vi moderater skulle godkänna ett projekt bara för att privata intressenter eventuellt skall vara med. Vi Moderater vill fatta beslut som gagnar Hylteborna och framför allt skattebetalarna - det är viktigast för oss.

Moderaterna

Bo Gunnar Åkesson, gruppledare