Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Skrämmande om tågtrafik

Nu har gröna politiker fått sin vilja igenom; Nu skall det äntligen byggas höghastighetsjärnvägar. Det vore väl ändå mycket bättre att lägga alla dessa lånade medel på att rusta upp det befintliga järnvägsnätet!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I veckans tv-program ”Uppdrag granskning” visades skrämmande exempel på ansvarslöst eftersatt underhåll av järnvägsnätet, vilket utöver stora olycksrisker, skapar alla dessa förseningar - förra året drygt 62 500 timmar. Är det månne på grund av ”signalfel” som Trafikverkets ledning inte anammar signalerna om järnvägsnätets status?

Varför inte flygförbud för våra politiker. De borde föregå med gott exempel och ta tåget istället, då kommer det säkert snabbt fram medel till upprustning av befintliga järnvägsnätet, för de vill väl också åka säkert och komma fram i tid!

SJ:s egen varningsskylt ”Livsfarlig ledning” över järnvägsövergångar, kanske gör mer nytta över kontorsdörrarna för de som är ansvariga till allt detta.

CGR