Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Skolan är till för att lära – det är ingen lekstuga

Jag är en äldre kvinna som funderar på hur allt har förändrats i samhället sedan jag växte upp.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I dag handlar det bara om att förändra, riva ner, byta ut! Bort med allt det gamla, förnya är dagens lösen. Till vad nytta? Tvärtom! Tag skolan till exempel, på min tid då hade man respekt för lärarna. Det var tyst i klassen, man hade läxor med sig hem. Man lärde sig från grunden av allt man skulle kunna som skolan var till för. Man strävade för att få ett bra betyg, som man stolt kunde visa upp för sina föräldrar. Det fanns i betyget något som hette ordning och uppförande – som alltid skulle vara stora A. Ve den som kom hem till sina föräldrar med ett B.

På den tiden var föräldrarna ansvariga för sina barn, så att de uppförde sig ordentligt samt även såg till och hjälpte till med läxor, som gick före allting annat. Den ”tiden” är guld som vi kastat bort! När jag hör hur skolan är i dag så tycker jag synd om lärarna. Hur står dom ut? Vad måste hända för en radikal förändring?

Börja med att föräldrarna måste ta mer ansvar för sina barns beteende. Sedan att lärarna få mer rätt att säga ifrån. Hålls inte detta av elev så skall det bestraffas, med till exempel avstängning från skolan efter flera anmärkningar. Skolan är till för att lära inte en lekstuga! Följs inte detta är jag säker på att det snart inte är någon som vill bli lärare.

Med andra ord hårdare tag från grunden. Det är det ingen som mått illa av. Tvärtom, med fast hand från början så skulle även tonåringarna känna en viss trygghet i dagens samhälle.

Mimmi