Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ska vi ha flygplats eller lekplats?

Under de sista åren, liksom tidigare år, har Halmstad Kommun spenderat mångmiljonbelopp på den kommunala flygplatsen. Samtidigt har åtskilliga lekplatser rivits och den öppna förskolan i Norre Katts park stängts.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Flygplatsen i Halmstad går med förlust år efter år och sponsras ideligen av kommunen. Räcker det inte snart? Borde vi inte hellre satsa på barnen?

">
Öppna förskolan i Norra katts park är en av de verksamheter som prutats bort. Bild: Jari Välitalo
Öppna förskolan i Norra katts park är en av de verksamheter som prutats bort. Bild: Jari Välitalo

Under de sista åren, liksom tidigare år, har Halmstad Kommun spenderat mångmiljonbelopp på den kommunala flygplatsen. Samtidigt har åtskilliga lekplatser rivits och den öppna förskolan i Norre Katts park stängts. Är det så här vi vill ha det? För vilka skapar vi staden? Är det för kommuninvånarna eller för någon annan?

Vi har dessutom en mycket allvarlig och växande miljökris, där ett av de bästa valen vi kan göra är att sluta flyga. Halmstad kommun är dessutom medlem i Sveriges Ekokommuner, vilket innebär att kommunen har som ambition att arbeta för ett hållbart samhälle. Detta borde ju inte bara synas på pappret utan även i verkligheten, eller?

Är det inte dags nu att kommunfullmäktige röstar NEJ till att driva flygplatsen vidare? Pengarna kan istället användas till att bevara och underhålla barnens lekplatser. Vi ska väl inte beröva våra barn både deras barndom och deras framtid? Nej, det ska vi inte. Ett hållbart Halmstad ska synas i verkligheten också, inte bara som en ambition på ett papper.

Kommunfullmäktige, rösta för ett hållbart Halmstad fyllt med hjärtan och barnets bästa i fokus! Flygplatsens tid är förbi.

Tina, halmstadbo och förälder