Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Självklart skall Halmstads muslimer få bygga sin kyrka - när de städat

Replik. Apropå ledare, artiklar och insändare om Halmstads moské.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Halmstad moské förespråkar integration. Men deras imam Ahmed Suleman (Abu Muadh) predikar strikt tolkning av religionen. Försvarshögskolan beskriver Muadh som "en av de mest framstående salafistiska föreläsarna i Sverige". Abu Muadh har föreläst med Michael Skråmo, senare medlem i Islamiska staten. Under en föreläsning 2013 i Halmstads moské med titeln ”Jihadens status” var Abu Muadh tydlig med att det handlade om att strida med livet som insats på olika platser i världen och tog upp kriget i Syrien som ett aktuellt exempel.

Uppdrag Gransknings ”Jihad i Göteborg” från 2015 visade en föreläsning där Abu Muadh glorifierar martyrskap och jihad. I inslaget berättar Abu Muadh att man som martyr omedelbart blir förlåten för allt dumt man tidigare gjort. Samtidigt reste han runt och föreläste för unga kriminella. Syftet verkar uppenbart!

Så länge Halmstad moské låter sig företrädas av en sådan person känns det inte bra. Med honom motsätter sig Halmstad Moské artikel 18 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna har till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet.

Halmstad Moské motsätter sig även Europakonventionens artikel 9 om tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet.

Slutligen motsätter sig Halmstad moské den svenska regeringsformens kapitel 2.1 p6 om grundläggande fri- och rättigheter.

Självklart skall Halmstads muslimer få bygga sin kyrka när de städat. Samtidigt kan Sverigedemokraterna passa på att städa i sin värdegrund.

Sune Andersson

sekulär humanist

LÄS MER: Tre rädda partier svek de nyinflyttade

LÄS MER: Rädslan som stoppade moskén handlade knappast om segregation

LÄS MER: Islamiska föreningen: ”Orättvist att politikerna ändrar sig”

LÄS MER: Kommunen gjorde rätt om moskéavtalet

LÄS MER: Moskén på Fyllinge stoppas

LÄS MER: Moskébeslutet prövas i högsta instans