Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Självklart ska du inte bli uppringd mot din vilja

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Svar till Bo Hofvander, 12/3.

Telefonförsäljning. Hej Bo! Vad tråkigt att du upplever att du blir uppringd av telefonförsäljare mot din vilja. Så ska det självklart inte vara!

På NIX-Telefon arbetar vi för att privatpersoner som inte vill bli uppringda i säljsyfte ska slippa oönskade samtal. Det fåtal oseriösa företag som inte respekterar Nix-Telefon ägnar sig åt ett lagbrott, och underminerar förtroendet både för oss och för alla seriösa företag. Därför är vi väldigt tacksamma om du gör en anmälan.

Det kan vara bra att känna till att det finns tre undantag som gör att du kan bli kontaktad av företag trots att ditt telefonnummer är anmält till Nix-Telefon: Att du är kund hos företaget, att du själv har godkänt att företaget får ringa upp eller att ditt telefonabonnemang är registrerat på ett företag.

Även om något av dessa undantag gäller dig så kan du alltid kontakta företaget direkt och förbjuda dem att kontakta dig i framtiden. Om inget av undantagen stämmer föreslår vi att du kontaktar din kommunala konsumentvägledare, så kan de hjälpa dig att anmäla företaget i fråga. Dina lokala konsumentvägledare når du via Halmstads kommuns kontaktcenter på telefon 035-13 70 00. Du kan också anmäla företaget till den Etiska nämnden för direktmarknadsföring (DM-nämnden) på www.dm-namnden.org.

Hoppas den här informationen är till hjälp, så att du och din fru kan slå på telefonen igen och lita på att ni bara får samtal ni själva vill ta emot!

Vänliga hälsningar

Mats Rönne,

ordförande Nix-Telefon