Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nissan Halmstad city Bild: Jari Välitalo
Nissan Halmstad city Bild: Jari Välitalo

Självklart att en ny bro ska byggas

Äntligen har våra politiker tagit tag i frågan om en ny bro över Nissan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

När Slottsbron byggdes på 1950-talet var vi cirka 55 000 invånare i Halmstad kommun och när Wrangelsbron på 1960-talet byggdes var vi knappt 65 000.

Sedan dess har Halmstad vuxit och vi har för ett par år sedan passerat 100 000 invånare och planen är tydlig, vi ska bli fler, fler bostäder ska byggas och nya områden ploppar upp runt om i kommunen.

Att vår stad delas av Nissan och att vi är många som ska genom stan varje dag kan inte undgått någon. Man bor på ena sidan och jobba på andra och de två broar vi har i dag är hårt belastade. Jag tycker det är självklar att en ny bro ska byggas, ska vi utveckla Halmstad måste vi utveckla infrastrukturen.

Miljöpartiet förespråkar att vi hellre ska åka kollektivt eller ta cykeln men så ser verkligheten inte ut. Ju fler människor vi blir ju fler bilar blir det också. Det är bara att inse fakta. Både på morgonen och kvällen ringlar sig bilköerna långa genom city och det kan knappast vara bra för miljön.

Om det blir en bro eller tunnel spelar mig ingen roll men jag kan tycka att en tunnel är lite väl dyr och att våra skattepengar behövs på annat håll också. Bor man nere på Söder är det så klart lite tråkigt att få trafiken runt knuten men samtidigt kan det inte vara en nyhet, planen för en ny förbindelse har funnits i årtionden. Jag hoppas och tror att vi inom några år kan ta oss över Nissan utan att trängas på Slottsbron.

Danne

LÄS MER: Majoritet är för en öppningsbar bro över Nissan

LÄS MER: Politiker ska sätta ner foten om förbindelse över Nissan