Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Seriös nutidsfakta visar något annat

I insändare har Stina Isaksson (SD), ja ni vet som som gillar tårtor med nazistflaggor (HP 14/6, 2017), totalt misslyckats att beskriva sin breda politik.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren "Invandringsfrågan en av de avgörande", 4/2.

Hallands SD-ledare skulle den 15/1 med 340 ord bevisa att deras politik innehåller mer än invandring. Alla ord utom 16 handlade om invandring.

Den 3/2 (hallandsposten.se) får Isaksson ny chans med 261 ord där allt handlar om invandring. SD:s breda politik hade nu krympt till NOLL och ingenting. Isaksson påstår nu att det är invandrarnas fel att Riksbanken har minusränta med högre arbetslöshet, krisande finansmarknad, lågkonjunktur och minskad köpkraft hos hushållen!

Det är dags för historielektion Isaksson med flera. Till skillnad från Isakssons tvivelaktiga fem år gamla tyckarkällor så har Arena Idé använt seriös nutidsfakta.

Om vi inte hade haft invandring till Sverige från 1950 skulle vi i dag vara cirka 2,5 miljoner färre invånare och vara 900 miljarder fattigare. Indelat i två grupper - personer med och utan invandrarbakgrund - har Arena Idé räknat fram hur mycket dessa individer bidragit med till samhällsekonomin.

De med svensk bakgrund bidrar endast med 0,2 milj och de med utländsk bakgrund med 1,1 milj av sysselsättningsökningen sedan 1950. Tack och lov för den massinvandringen!

Enligt SvD som refererar Arbetsförmedlingen så kommer invandrare att fram till 2025 stå för hela ökningen av sysselsättning. Beror på att inrikes födda blir allt färre.

SCB jämför dagens Sverige med och utan invandring sedan 1970. Utan invandring hade befolkningstillväxten avstannat och vi hade haft en ännu högre andel äldre. 1970 var 14 procent äldre än 65 år. Utan migration hade den i dag varit 24 procent.

Enligt SCB är vanligaste yrket bland utrikes födda vårdbiträde och personlig assistent. Var tredje läkare är utrikes född. Vad hjälper det med mer statliga pengar till vården om inte det finns personal att utbilda och anställa när SD stänger gränser.

Det är svårt att se verkligheten när granarna växer mörkt tätt inpå stugknuten, Isaksson.

Sune Andersson, infödd svensk