Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi skall vara innerligt glada av att Halmstad växer och att fler människor vill flytta hit. Det ger oss alla i kommunen stora fördelar, anser skribenten. Bild: Jari Välitalo
Vi skall vara innerligt glada av att Halmstad växer och att fler människor vill flytta hit. Det ger oss alla i kommunen stora fördelar, anser skribenten. Bild: Jari Välitalo

Se vårt härliga Halmstad

Återkommande uttrycks sådant som fel, fult, för högt, inte här, inte där, okloka tjänstemän för att inte säga politiker. Jag har svårt att tro att detta är representativt för oss som bor här eller är det verkligen det?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Förslag som ger Halmstad möjlighet att växa”, 17/6.

Jag har länge förundrats och misströstats av all den negativitet som tycks uppstå kring Halmstads stadsutveckling, byggnation och kommun. Återkommande uttrycks sådant som fel, fult, för högt, inte här, inte där, okloka tjänstemän för att inte säga politiker. Jag har svårt att tro att detta är representativt för oss som bor här eller är det verkligen det? Jag blir därför extra glad när jag läser insändaren utav J.V. häromdagen ”Förslag som ger Halmstad möjlighet att växa”.

Vi lever i en ekonomiskt stark kommun som många människor vill flytta till, en kommun som är en fin och känd kust- och turistkommun. Vi skall vara innerligt glada av att Halmstad växer och att fler människor vill flytta hit. Det ger oss alla i kommunen stora fördelar. En kommun som expanderar drar till sig såväl näringsliv som bredare utbud av det mesta. En stad är just en samlingsplats där människor lever, arbetar, utvecklas och umgås.

Man väljer vad man vill se och var man vill lägga sin energi. Väljer man att ha de ”rosa” glasögonen på sig, är väldigt mycket bra och fint. Att beskåda alla våra fina rondeller och dess utsmyckning, våra fina parker där Norre katts park tillsammans med Slottsparken verkligen sticker ut i positiv mening. Det flaggas fint i centrala Halmstad då det är flaggdag och under höstmörkret värms staden upp med härliga och fina violetta ljus som framemot december övergår i varmvitt.

Vi har en bred fauna av olika byggnadstyper i vår stad. Från klassiska äldre byggnader via modernism, funkis och miljonprogram. Trähus, tegelhus, betonghus och plåthus. Låga hus, höga hus, tjusiga och mindre tjusiga hus men kanske speciella ändå. Det är viktigt att staden får utvecklas, så vi slipper provisoriska eller fördröjda lösningar.

Det är kul och bra att Halmstad växer. Vi tycker olika och det är väl strålande. Låt Halmstad växa i takt med tiden och i riktning mot 2050. Använd de ”rosa” glasögonen mer.

En i allt väsentligt glad och nöjd Halmstadbo, Mattias S.