Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Se till att de nya plastpåsarna faktiskt passar en sopkorg

Om de nya påsarna håller de gröna påsarnas dimensioner (och kvalité) så har ni snart ett bondeuppror ute på Stora torg.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Som många vet så är det nu spikat att vi skall fortsätta sortera våra sopor med plastpåsar. Fyrfacksystemet röstades ner till förmån för att inte "kapitalförstöra" det första försöket med plastpåsar. Detta är olyckligt men beslutet är taget.

Får man som medborgare göra ett önskemål, nu när plastpåsarna är här för att stanna? Vänligen ombesörj att de nya plastpåsarna faktiskt passar en sopkorg. De nuvarande gröna påsarna är för små i omkrets vilket leder till ett slagsmål med sopkorgen varje gång det är dags för omsättning, med svett, andnöd och svordomar som följd.

Vidare skall de nya påsarna inte innehålla fluffiga salladsrester eller mjuka apelsinskal, de skall innehålla plast, kartong och metall. Vi snackar hårda, tunga, utrymmeskrävande sopor med raka hörn. Om de nya påsarna håller de gröna påsarnas dimensioner (och kvalité) så har ni snart ett bondeuppror ute på Stora torg.

Om ni vill undvika gnäll vid införandet, använd påsar som passar sopkorgarna. Det finns ju ändå en anledning till varför de "normala" påsarna i matbutikerna har den storlek och utformning som de har.

Ni politiker fick ert system. Låt oss användare få våra "riktiga" påsar. Och ja, ni får klippa av handtagen så att ingen använder dem som en påse att bära med ...

Sorteraren

LÄS OCKSÅ: Sanningen om den gröna påsen i Halmstad

LÄS OCKSÅ: Beslut klubbat – avfall ska sorteras i olikfärgade påsar