Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stormen Hans hade stor inverkan på Suseån. Bild: Håkan Johansson
Stormen Hans hade stor inverkan på Suseån. Bild: Håkan Johansson

SD inte motståndare till översvämningsskydd

All politik handlar om prioriteringar och vi anser att denna investering faktiskt kan vänta några år, skriver Andreas Ahlqvist (SD).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på insändare i HP 31/8 ”Viktigt att genomföra åtgärder i Halmstads klimatanpassningsplan” gällande Replik apropå insändaren i HP 23/8 ”Konkretisera klimatpolitik - stadsplanera mot oväder”.

I en replik, publicerad 31/8, på en insändare från sverigedemokratiska företrädare väljer Centerpartiet att kritisera Sverigedemokraterna lokalt för att vi i investeringsbudgeten för 2024 hade ett förslag på att skjuta på byggstarten av översvämningsskydden till 2028. Anledningen därtill är att vi i nuläget har en massiv investeringsvolym att hantera.

Sverigedemokraterna är inte motståndare till att bygga sagda översvämningsskydd. Vi anser däremot att staten bör ta ett större ansvar i finansieringen av sådana åtgärder och det finns en förhoppning att detta kan komma på plats. Annars så hade det i enlighet med vårt budgetförslag påbörjat att byggas 2028.

All politik handlar om prioriteringar och vi anser att denna investering faktiskt kan vänta några år. Stormen Hans visade sig inte ha några direkta inverkningar på de områden där översvämningsskydden är tänkta att byggas. Då var det ändå bland de hårdare stormarna de senaste åren.

Det finns inga garantier och ingen kan med säkerhet sia i framtiden vad som komma skall, från vår sida är vi överens med övriga att skydden skall byggas men inte om tidpunkten. Men om det nu är så otroligt bråttom, varför skall det då inte forceras ytterligare? Varför har det inte gjorts tidigare, när C satt med och styrde? Eller var detta bara ett sätt för Centerpartiet att bli relevanta i debatten för något ögonblick?

Andreas Ahlqvist (SD), kommunråd