Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunfullmäktige i Hylte den 5/5 2022. Bild: Isabel Bark
Kommunfullmäktige i Hylte den 5/5 2022. Bild: Isabel Bark

SD i Hylte kommun vill satsa på kärnverksamheter

SD vill satsa på skola, vård och omsorg. Vi avstår populistiska satsningar tills den dag Hylte kommun mår bra igen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på Ronny Löfquists insändare i HP 22/7.

Vi kan inte ha en omsorg där vår personal säger upp sig i en strid ström, och de som blir kvar gråter efter sina arbetspass och skriver avvikelserapporter, många sjukskriver sig. Den polerade ytan som Ronny Löfqvuist och (S) gärna målar fram har börjat krackelera, och nu går det fort. Inom omsorgen måste vi ha personal som förstår och kan prata svenska, personalen får inte heller ha problem med att ta instruktioner från sina kvinnliga medarbetare.

De äldre måste också ha en god livskvalité och få komma ut och återuppleva gamla minnen och känna den friska luften. Medarbetarna ska själva få välja om de vill arbeta delade turer eller inte. Vi måste också frångå det så kallade hälsoschemat så personalen får arbeta färre helger.

Inom skolan behövs en utökad elevhälsa, där vi i dag enbart har en skolpsykolog på 30 procent. I samband med de stora besparingarna på skolan 2019 försvann logopedtjänsten från Hylte kommun, den ser vi är av yttersta vikt att återinföra. Vi måste också ha medel att ge varje elev det stöd som just det barnet behöver utifrån sina förutsättningar.

I vårt Hylte är inte kommunstyrelsens ordförande en envåldshärskare, som med alla medel försöker dölja vad som sker innanför kommunhusets dörrar. I vårt Hylte finns en transparens gentemot våra invånare, vi är inte sämre än att vi kan erkänna våra misstag och åtgärda dem.

Hade inte Hylte kommun skött upphandlingarna så ofantligt illa så hade vi sluppit betala betydligt mycket mer i renhållningsavgift än normalt. Då hade även funktionsnedsatta, arbetslösa och pensionärer kunnat bibehålla sina arvoden.

I vårt Hylte har vi inte fler arvoderade politiker än kommuner med dubbelt så många invånare.

Vi inser att det inte finns oändliga resurser och att pappa staten inte alltid kan komma till Hyltes räddning - med sin stora plånbok.

Stina Isaksson (SD)

Sverigedemokraterna Hylte