Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SD har ett stabilt väljarstöd, trots alla hemskheter och hot partiet anses stå för, skriver ”Realist”. Bild: Johan Nilsson/TT
SD har ett stabilt väljarstöd, trots alla hemskheter och hot partiet anses stå för, skriver ”Realist”. Bild: Johan Nilsson/TT

SD har ett stabilt väljarstöd

Att det finns personer i SD som, till skillnad från många andra politiker som hukar, talar klartext om bland annat religiösa fanatikers ambitioner i Sverige är säkert en av flera bidragande orsaker.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar på insändarrepliken ”Snedvridningar om parti?”, 13/9.

Det var svar på signaturen trött på SD (”Dags för oss riktiga Sverigevänner att vakna”, 29/8), underförstått, de som lagt en röst på SD är inte klarsynta! Så vitt jag vet är det bara SD som direkt tagit avstånd från alla eventuella förslag på begränsningar av vår yttrandefrihet. Flera riksdagspartier kan dock tänka sig begränsningar, som med stor sannolikhet måste följas av fler. Är det inte så man hävdar sker i vissa länder, exempelvis Ungern! Att svaret rakt igenom handlade om partiet SD tror jag, med något undantag, läsarna förstått.

Att hänvisa till ett uttalande gjort 2014 av en person inom SD, ska tydligen vara ett exempel på att det inte handlar om snedvridningar. Det följer dock det vanliga mönstret när man ser SD-hot bakom varje husknut. Referat från enskilda uttalanden, ta fasta på det man tycker sig kunna läsa mellan raderna, och ta det som en intäkt för de hot man tycker sig se.

Fyra riksdagspartier, varav två ingår i regeringen, backar och skulle riskera att inte klara riksdagsspärren om det vore val i dag. SD har dock ett stabilt väljarstöd, trots alla hemskheter och hot partiet anses stå för! I en nyligen gjord mätning är SD dessutom enda riksdagsparti med en statistiskt säkerställd ökning. Att det finns personer i SD som, till skillnad från många andra politiker som hukar, talar klartext om bland annat religiösa fanatikers ambitioner i Sverige är säkert en av flera bidragande orsaker.

Man kan givetvis använda annat ord än snedvridning, men oavsett benämning och om det sker i riksdagsdebatter eller insändare är det ändå uppenbart att allt fler lyfter blicken och ser verkligheten.

Realist