Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lagaholmsskolan i Laholm. Bild: Jonatan Gernes
Lagaholmsskolan i Laholm. Bild: Jonatan Gernes

Satsa på en ny Lagaholmsskola

En modern skola ger området lyskraft och gör att personal och ledning blir intresserade av att arbeta här. Det behövs i dessa tider, när det är kamp om duktig personal.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I ett inlägg på kommunfullmäktigemötet i Laholm tisdagen 27 juni 2017 för mer än fem år sedan, sade jag följande i talarstolen:

”Vi socialdemokrater vill ha en ny, modern och verksamhetsanpassad högstadieskola.

Skälen är följande:

• Det ger bättre möjlighet att få ändamålsenliga lokaler för att utforma bästa möjliga pedagogiska miljö.

• Det är dags att satsa! Offensiva Laholm gäller företag, men vi vill att det även skall gälla skolor.

• En modern skola ger området lyskraft och gör att personal och ledning blir intresserade av att arbeta här. Det behövs i dessa tider, när det är kamp om duktig personal.

• Vi vill att Laholm skall vara en förstklassig skolkommun och gläder oss åt gymnasieskolans goda resultat nationellt sett. Nu bygger vi en ny F-6 skola på Glänninge, Parkskolan blir inte så hårt belastad längre och efter klass 6 möts eleverna av en ny och fräsch högstadieskola.

• En byggnad i två plan sparar energi och yta, som kan samplaneras med gymnasieskolan och folkhälsocenter.

• Allt kommer att vara samlat på samma plats: skolor, fritidslokaler, folkhälsocenter, idrottshallar och idrottsanläggningar med mera. Det kommer att bli ett storslaget och ryktbart Campus Laholm! Det är viktigt att planeringsarbetet startar snarast!

En viss upprustning behövs för att nuvarande lokaler skall klara fem år. Detta med fem år är viktigt, eftersom det redan gått så lång tid utan att något hänt.”

Detta sade jag för mer än fem år sedan. Nu skriver vi 2022. Absolut ingenting har hänt med Lagaholmsskolan under denna fyraåriga mandatperiod med Samverkan Laholm.

Nu önskar vi socialdemokrater att ni andra ”krokar arm med oss” och visar att ni vill något med skolan och inte bara kommer med tomma ord!

Under den kommande fyraåriga mandatperioden vill jag att vi alla tillsammans tar ”älgakliv” mot en ny modern Lagaholmsskola till gagn för elever, föräldrar och personal. Under byggtiden kan den gamla Lagaholmsskolan användas, innan den rivs.

Kom loss, satsa med oss på elever, föräldrar och personal!

Bo Tengqvist (S), Laholm