Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: HP/arkiv
Bild: HP/arkiv

Satsa i stället för att pausa antagningen till programmet

Jag uppmärksammades nyligen på att Sannarpsgymnasiet kanske kommer pausa sin antagning till IB-programmet (International Baccalaureate) för kommande år vilket gjorde mig minst sagt förbannad då jag är en av de 13 ungdomar som har IB som sitt förstahandsval.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag inser att det kan vara svårt för en högstadieelev att förstå hur en skolas ekonomi fungerar men en sak kan jag säga er och det är att ingen femtonåring kommer välja ett program med pausad antagning. Hur vet jag det? Jo, humanistiska programmet finns nämligen inte i vårat kulturälskande Halmstad och det finns flera elever, bland annat jag, som övervägt programmet men som bestämt sig för att de inte vill ansöka till ett program som inte har några officiella platser.

I stället för att inte anta elever till IB det här året kan ni ju satsa på både eleverna och marknadsföringen då allt ni skapar genom att inte anta elever är ett dåligt rykte bland framtida gymnasieelever och deras yngre vänner. De elever som inte hamnar på IB kommer nog ändå hamna på Samhäll vilket kommer göra det programmet ännu fullare än vad det redan är.

Ett tips till er marknadsföring är att faktiskt lära SYV:en vad IB är då det är extremt svårt att vägleda någon om de kan mer än du. Dessutom kan man ju satsa lite på Internationella engelska skolan då IB vore ett naturligt steg för de eleverna.

Kort sagt: gör inte gymnasiet krångligare än det redan är, ingen tjänar på det!

Lova N, 15

LÄS MER: För få sökande gör att IB-programmet kan slopas i höst