Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Hasse Holmberg / TT
Bild: Hasse Holmberg / TT

Satsa hellre på billigare bostäder

Nyligen kom Finanspolitiska rådet med ett förslag angående fri hyressättning på marknaden. Där föreslås att hyresgäster får högre hyror och att skatterna på fastigheter och bostadsrätter höjs.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I dag har många hyresgäster redan för höga hyror och om ett sådant förslag blir verkligt, som man från Finanspolitiska rådet nu lägger fram, så kommer konsekvensen att bli att det blir ännu tuffare för dem som redan har det svårt.

Det hade varit ett mer realistiskt förslag om man hade sett till att människor fick billigare bostäder och att unga människor som vill bilda familj fick en bättre möjlighet att få billigare bostäder.

Att man från Finanspolitiska rådet talar om ökad rörlighet på bostadsmarknaden är väl en stor illusion eftersom det redan råder bostadsbrist och att det byggs för lite samt att hyrorna därefter blir höga.

Man kan undra vad de som sitter i Finanspolitiska rådet har för erfarenhet av vanliga människor med en lön som inte är stor. Redan nu går över en tredjedel av människors lön till att betala hyran.

Kanske det är dags att dessa människor i detta råd att entledigas och får ställa sig till arbetsmarknadens förfogande.

Jan Claesson

aktiv Socialdemokrat