Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Leif R Jansson/TT
Bild: Leif R Jansson/TT

Sannsagan kan väl inte ta slut här?

Det var en gång en ganska liten stad vid havet som blev känd i hela riket för att ha två lag samtidigt i högsta serien i fotboll - de röda och de blå.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det var ju bara storstäderna som hade något liknande. Detta hände sig första halvan av förra seklet och matcherna sågs av ett fyrsiffrigt åskådarantal (ja,vid ett trettiotal tillfällen till och med femsiffrigt!) Efter några år fick de sällskap av det vita laget i en annan publiksport (handboll) och så småningom också av laget som slog (hockey). Men sedan hände något: laget som slog, slog inte längre utan gick i konkurs och de röda åkte kana neråt i seriesystemet. I början på detta seklet gick det vita laget samma väg som det röda. Kvar på Bastionen stod endast de blå, men även de började svikta.

Publiksiffrorna dalade ner mot tresiffrigt, men det värsta var att några mindre städer i länet kom ifatt och till och med förbi. Från att ha varit obestridligt ledande ett halvt sekel halkade plötsligt staden H ner till tredje plats i rankingen efter staden F (med fotbollslaget FFF) och staden V (med BOIS och VHK ). Ja även staden i norr (K) kan anses ligga före (Aranäs och KDam) men har inte tillräckligt med publik för att platsa här.

Vad är det som har hänt? Denna sannsaga kan väl inte ta slut här? Nu får en spåman ta över efter historikern.

H.C. Andersson