Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jari Välitalo

Samma kort eller app vart du än åker – nu kan det äntligen bli verklighet

Det har under många år irriterat mig att varje län väljer sin egen lösning för betalning av kollektivtrafikresor. Halland har varit bra på så sätt att man samarbetar i sydtaxan med till exempel Skåne men övergångar mellan länen har inte varit perfekt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Och mellan Västra Götaland och övriga har det inte fungerat alls. Med Hallands- trafikens kort har man kunnat åka Kungsbacka-Köpenhamn men med Västrafiks kort inte ens mellan Göteborg och Varberg.

Jag motionerade till regionfullmäktige i Halland om samordning mellan Västrafik och Hallands- trafikens kort. Svaret var positivt men inget hände främst beroende på att Västtrafik väljer egna lösningar.

Jag motionerade även till Liberalernas landsmöte och fick även där stöd.

Min uppfattning har hela tiden varit att det borde till en nationell lösning. Inte ska man behöva köpa nytt kort för varje län.

Men nu kommer det äntligen. I det samarbete Liberalerna ingått med regeringen finns äntligen ett förslag att ett nytt nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige införs från 1/1 2022.

Och från och med då ska man kunna använda samma app eller kort vart man än åker.

Tommy Rydfeldt (L)

gruppledare

Region Halland