Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild från Ingedagarna som firades i Harplinge, och andra orter vars namn slutar på -inge, i september i år. Bild: Jari Välitalo

Samhällena lever – med ny typ av handel

Precis som BHÅ skriver går det inte att hindra utvecklingen, men det betyder inte nödvändigtvis att utvecklingen är negativ.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå bildval till insändare ”Butiksdöden skedde redan för länge sedan – i samhällena utanför stan”, 1/11.

Det stämmer att butiksdöden skedde för länge sedan i samhällena utanför stan. I dag har den utvecklingen lett till en ny typ av butiker, som ger en ny typ av handel.

Färgbutiken har flyttat in till Lantmännen och posten har flyttat in till livsmedelsbutiken, man kan gå på after work i presentbutiken på den ombyggda gården på landet och en av de gamla livsmedelsbutikerna har blivit ett modernt gym. Samtidigt som vi fortfarande har ett bemannat bankkontor, bil- och cykelverkstad, restauranger, charkuteri och frisörer. Kanske inte i det närmsta samhället, med skyltfönster ut mot gatan, på gångavstånd från centrum, men ändå så pass nära, och så pass personligt, att många av oss väljer dessa framför ett stressigt och opersonligt köpcentrum i utkanten av stan.

Därför ska en (gammal) bild på Börjes Konditori i Harplinge inte åtföljas av en rubrik om butiksdöden. En (nytagen) bild av Börjes Konditori ska åtföljas av en rubrik om samhällen som lever, där butiker och handel utvecklas och mår väl.

Harplinge-Getingebygdens företagarnätverk

genom Katarina Raskov

Svar direkt

Bilden valdes utifrån en del av insändaren som handlar om de verksamheter som fortfarande blomstrar i Harplinge. Där nämndes konditoriet som ett lysande exempel. På det sättet var bildvalet relevant för texten, men bara utifrån rubriken så kan det så klart bli lite missvisande. Men förhoppningsvis har läsarna tagit del av hela insändaren och dess innehåll.

Johan Hammerby

dåvarande tf insändarredaktör

LÄS MER: Butiksdöden skedde redan för länge sedan – i samhällena utanför stan