Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Norre katts park och Bastionen Bild: Jari Välitalo
Norre katts park och Bastionen Bild: Jari Välitalo

S: Alliansen var emot Norre Katts park

Alliansen var motståndare till utveckling av Norre katts park.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hallandsposten berättade nyligen att utredningen om Bastionen och Norre katts park nu är klar. Frågan om parkens och Bastionens utveckling är en fråga som vi socialdemokrater länge drivit och nu äntligen fått igenom med stöd av övriga oppositionspartier. Värt att framhålla när tonläget tycks ändras är att när vi la fram förslaget att området skulle utredas så stötte vi på borgerligt motstånd. Under rubriken ”M och C sågar S beslut om Bastionen” rapporterade HP för ett och ett halvt år sedan om att Jonas Bergman (M) och Jenny Axelsson (C) tyckte att det var ett dåligt förslag att utreda och satsa på parken.

Vi socialdemokrater ser det som centralt för centrumutvecklingen att knyta samman den gröna oasen Norre katts park med stadskärnans puls och kommers. För att det ska bli möjligt så krävs det omtag kring Bastionen som idag utgör en barriär istället för en brygga. Ett sådant ingrepp kräver en vision om en framtida helhet. Det gläder oss att en sådan nu är på plats. I den Socialdemokratiska budget som gäller för 2021 så finns det också pengar för att genomföra en del av förslagen som utredningen har pekat ut. Beträffande toalett i Norre katts park så finns det med i förslaget redan i etapp ett. Alliansen vill göra gällande att det bara är de som vill ha en toalett i parken, det stämmer inte. Skillnaden mellan oss och alliansen ligger i att vi tar ett större grepp, medan alliansen bara fokuserar på toaletten.

Stefan Pålsson (S), Kommunråd, 2:e vice ordf. samhällsbyggnadsutskottet

Tord Johansson (S), Gruppledare i Kommunfullmäktige