Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Så vackert och trivsamt det skulle bli med en kraftig röjning

Varje gång jag vandrar från södra Frösakull till Tylösand så tänker jag ofta vilken fantastik miljö man skulle kunna skapa genom att utföra en kraftig röjning av i första hand bergtall.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Området är i dag täckt av nästan ogenomtränglig bergtall och lövsly. Vissa partier är omöjliga att vistas i. Dock finns en del vanlig tall och björk som till stor del skulle sparas, liksom blöta områden med sumpskog (främst al).

Om man utför en genomtänkt röjning minskar man brandfaran för intilliggande bebyggelse, samt gör området tillgängligt för allmänheten.

Naturligtvis skulle avverkning av all denna bergtall kosta en hel del (flisintäkterna täcker inte kostnaderna) men genom att stycka av några tomter närmast befintlig bebyggelse skulle intäkterna väl täcka kostnaderna, och området skulle bli en fantastisk tillgång för allmänheten och den biologiska mångfalden, och tänk så vackert det skulle bli.

Ragnar Johansson