Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jari Välitalo

Så många nya väderskydd ryms inom budgeten

Resandet med Hallandstrafiken har de senaste åren ökat stabilt, med en årlig ökning på cirka 5 procent. Halmstad och linje 65 är inget undantag.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till ”Busskur”, 30/10.

Med ökat resande kommer också fler önskemål om till exempel väderskydd/busskurer. Men Halland är stort och önskemålen om väderskydd/busskurer är många och för att kunna prioritera utgår Hallandstrafiken bland annat från antal påstigande per dygn. Men vi kommer ta med önskemålet om Kyrkbyn i vår planering för väderskydd kommande år.

När det gäller plattformen, som väderskyddet vilar på, är det kommunen som ansvarar för hur den är utformad. Det handlar bland annat om tillgänglighetsanpassning med förhöjande kantsten som gör påstigandet enklare. Där måste vi hänvisa till kommunen, som äger och ansvarar för hela den delen.

Hallandstrafiken byter varje år ut mellan 20 och 30 väderskydd mot nya och sätter årligen ut mellan 10 och 20 helt nya väderskydd. Det är den takt som ryms inom ramen för Hallandstrafikens nuvarande budget. Varje väderskydd kostar mellan cirka 40 000 och 55 000 kronor i inköp, sedan tillkommer drift och underhållskostnader.

Peter Gyllander

Enhetschef Information

Hallandstrafiken AB