Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bygdegårdar, hemvärnsgårdar, allmogegårdar och Folkets hus kan stå till kommunens förfogande om föreningarna får hjälp med hyran, menar skribenten. Bild: STAFFAN ALMQUIST
Bygdegårdar, hemvärnsgårdar, allmogegårdar och Folkets hus kan stå till kommunens förfogande om föreningarna får hjälp med hyran, menar skribenten. Bild: STAFFAN ALMQUIST

Så kan fler mötesplatser skapas runtom i Halmstads kommun

Bygdegårdar, hemvärnsgårdar, allmogegårdar och Folkets-hus kan stå till kommunens förfogande om föreningarna får hjälp med hyran

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi måste skapa mötesplatser i våra samhälle för alla, barn, medelålders, nyanlända och pensionärer. Var för sig men även gemensamt mellan grupperna så att etik, moral och värderingar främjar möten och diskussionerna över generationsgränserna där vi har skilda referensramar.

Vi måste känna oss trygga och behövda och få förståelse för våra olika uppfattningar om hur vi på ett bra och säkert sätt kan skapa ett samhälle där vi alla trivs. Detta kan vara ett sätt att bryta ensamheten och slippa nyrekryteringar till gängbildningarna som är ett gissel i våra samhällen.

Halmstads kommun har kommit en bit på vägen genom att utan kostnad ställa lokaler till förfogande på Noll-tre-fem för unga och på Alla Hjärtans Hus för pensionärer. Nu är verkligheten den att alla varken ungdomar eller pensionärer tar sig till staden från Harplinge, Getinge, Sennan med flera samhällen för att njuta av kommunens generositet med hyrorna, kanske beroende på bland annat resekostnader som avgör.

Det är inte möjligt av kommunen att ha lokaler i kommunens alla samhällen som utan kostnader ställer samlingsplatser till förfogande men det finns i kommunen minst 15 stycken lokalhållande föreningar, bygdegårdar, hemvärnsgårdar, allmogegårdar och Folkets hus som står till kommunens förfogande med samlingsplatser om kommunen lika generöst står för hyran till dessa grupper som man gör det inne i staden.

Oskarströms opolitiska intresseförening

föreningen för samhällens bevakande av orternas skyldigheter och rättigheter

ordförande Claes Holmqvist