Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Så här ska politikerna tänka i fortsättningen

Så här ska politikerna tänka i fortsättningen :

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Hur tänkte våra politiker kring flygresan”, 17/10.

Vi befinner oss i en klimatkris. Vi måste snabbt sänka våra koldioxidutsläpp. Vi sätter upp solceller på kommunens hus som har bra sollägen. Då har vi inga problem att kyla våra äldreboenden under värmeböljor kommande somrar. Vi köper eldrivna minibussar som tar våra äldre till havet varma sommardagar. Då kör vi till stranden utan koldioxidutsläpp. Vi ser till att ha extrapersonal sommartid så att de äldre känner sig trygga och får hjälp att ta sig i och ur vattnet.

Vi använder pengarna som ska ge guldkant åt de äldre till att betala extrapersonalen.

Innan solcellerna är uppsatta och elbussarna är inköpta får vi använda gamla fossila bränslen. Det innebär ändå att en resa från äldreboendet i Harplinge till Rhodos motsvarar 5 741 resor till Haverdal i klimatpåverkan. Jämförelsetalet med Simlångsdalen är 1 004. De äldre ska naturligtvis inte behöva vänta på att ny teknik är på plats. Alla äldre som orkar och vill ska varje sommar komma ner till våra vackra stränder eller till en sjö i inlandet 7–10 gånger per sommar.

Marie Ekholm

medlem i Klimataktion och Miljöpartiet de Gröna

LÄS MER: Äldreboendet efter Rhodosresan: ”Något alla borde få vara med om”

LÄS MER: Med extrapengarna kan satsningar göras och aktiviteterna utökas

LÄS MER: Fem miljoner ska sätta guldkant på äldres vardag