Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Så gräs på marken – enklare kan det inte bli

Planerad byggnation var ett i dubbel bemärkelse "kolossalt" feltänk.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Folkomröstningen bekräftade bara det som för de flesta var uppenbart: planerad byggnation (oavsett om det kallas hotell eller något annat) var ett i dubbel bemärkelse "kolossalt" feltänk.

Att det svider i maktens korridorer är föga förvånande. Egentligen skulle de ansvariga behöva ställas till ansvar för den miljonrullning som redan skett. Man lär aldrig få reda på vem som ursprungligen kom på tanken att bebygga Picassoparken.

Det som skall göras nu:

1. Riv genast gamla bussterminalen och ta bort tingeltangel runt denna. Den var från början ett provisorium och skall därför bort oavsett framtida markanvändning.

2. Så gräs på marken. Enklare kan det inte bli.

Slutligen: alla tjänstemän som varit delaktiga i planeringen för ”hotellet” eller offentligt förespråkat framlagt förslag måste framdeles anses jäviga (”delikatessjäv”) när samma område skall planeras.

Och till allmänheten: bevaka bevarandet av Örjans vall; delvis samma penningstinna och maktfullkomliga "krafter" som vurmade för exploatering av Picassoparken/Österskans har nu Örjans vall i sikte för exploatering.

Arne Bengtsson

LÄS OCKSÅ: Hotellet på Österskans: Här röstade majoriteten ja – och här sa de flesta tvärt nej

LÄS OCKSÅ: Hotellmotståndarna jublar efter historisk folkomröstning

LÄS OCKSÅ: Notan för hotellplanerna är uppe i nio miljoner