Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Riv upp beslutet och återställ ordningen

Riv upp beslutet om att försämra för kommunens seniorer att åka buss på dagtid (lågtrafik). Det gäller alltså att seniorer (mellan 70-75 år ) inte längre får åka buss gratis.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det får betecknas som politiskt självmord att ta bort en förmån som de har beviljats. Det borde falla på kommunpolitikerna själva att inte kunnat förhandlat bättre med länstrafikbolaget om kostnaden för detta kort.

Egentligen är merkostnaden minimal för länstrafikbolaget att låta dessa seniorer vara med fylla upp dessa bussar. Det sätts ju inte några extra bussar.

Hur tänker ni egentligen? Det betyder ju mycket för dessa seniorer som kämpat i hela sitt liv att nu kunna få denna lilla förmån - åka buss gratis.

Riv alltså upp beslutet ni nu har tagit och återställ ordningen. Det är sådana beslut som förstärker politikerföraktet, det vill säga tvärtemot vad som behövs i dessa tider.

Därför bör nu Region Halland snarast via sitt länstrafikbolaget ta en förnyad diskussion med Halmstads kommun om att erbjuda ett betydligt billigare seniorkort utifrån att de skall fylla bussarna.

Detta kan lösa upp situationen i annat fall löser det sig själv vid kommande val ...

"Kommuninvånare"

LÄS MER: Nytt seniorkort för 75 plus införs i maj

LÄS MER: Indragna gratis seniorkort ett riktigt politiskt bottennapp