Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bussterminalen vid Österskans bör rivas omgående, hävdas i insändaren. Bild: Jari Välitalo

Riv bussterminalen

Riv omgående terminalen vid Österskans, med andra ord: Återställ området som det var innan busstrafiken kom dit!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I debatten kring fråga om planerad oförlåtlig förstörelse av Picassoparken , som är närmaste allmänna grönyta för centrum, och uppförande av en gigantiskt ful byggnad, oavsett vad den är avsedd att användas till, så har området för den tidigare terminalen för busstrafiken, som tidigare var en del av Kapsylparken, inte ännu återställts

Riv omgående terminalen, med andra ord: Återställ området som det var innan busstrafiken kom dit! Bussterminalen vid Österskans var väl för övrigt ett provisorium, likt den tidigare placeringen vid Radioplan.

Med återställning får man en hyfsad sammanhängande yta för picassoparken och Kapsylparken. Och en stadsmiljö som är tilltalande och inbjudande för alla, inte bara för den elit som vill ha till stånd hotell och annat tingeltangel.

Riv alltså terminalen; därmed "... blir det ljus och luft; är inte det tillräckligt". I övrigt hänvisar jag tidigare insändare från mig i HP 28 februari.

Arne Bengtsson