Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Risk för nytt trafik- och parkeringskaos

Besöksnäringen är en av Halmstad kommuns viktigaste näringar! Besöken börjar ofta i de populära kustsamhällena, Haverdal, Frösakull och Tylösand med flera. Turismen gör att dessa samhällen sväller över sina breddar med mångdubbelt fler innevånare under semestersäsongen än vad som är vanligt på andra årstider.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det börjar med härliga salta bad, för att mot kvällen kanske övergå till en öl och en pizza vid Lilla torg, eller Tylöhus.

Det går åt utökade resurser för allt, återvinningsanläggningarna svämmar över stranden behöver hållas ren från tång och annat skräp och tillgång på livsmedel och mat ökar dramatiskt.

Trafiken kanske är den mest påtagliga förändringen under perioden i dessa samhällen. Det är inte så att besökarna från Göteborg, Stockholm eller ens Gislaved kommer med cykel, utan de kommer med bil och ofta med två bilar för att få med sig alla badankor solstolar och ja, till och med barnens cyklar.

Det är kommunens ansvar att se till att trafiksäkerhet och regler för parkering, tillgång till parkeringsplatser och allt därikring som våra gäster efterfrågar fungerar.

Under pandemin 2020 så skapades ordet hemester, och vi kan vara säkra på att det kommer att vara gångbart även 2021.

Det blir samma kaos med saknade parkeringsplatser, saknade anvisningar och trafikmärken, hastighetsskyltar och så vidare.

Det uppstår irritation från fastboende som inte kommer ut från sina fastigheter på grund av felparkerare som kommunens p-vakter inte ger sig på, just för att skyltning och beslut saknas.

Teknik- och fritidsnämnden i kommunen har i sitt reglemente ett så kallat kustansvar! Man har även ansvar för drift och underhåll av vägar enligt fullmäktigebeslut!

2020 diskuterades flitigt i HP hur man skulle kunna utöka antalet p-platser, men ett år senare finns ännu ens inget förslag eller något genomfört.

Så ni som kan, cykla till Halmstad!

Roland Malmenborn (M)

ledamot teknik- och fritidsnämnden Halmstad

LÄS MER: Håkan Björklund (C): ”För dyrt att bygga p-hus i Tylösand”

LÄS MER: S vill ha p-hus i Tylösand

LÄS MER: P-problemet i Tylösand går inte att bygga bort