Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

HP arkiv
HP arkiv

Resurserna borde gå till de kommunala skolorna

Resurserna som skulle ha gått till mina barn i den kommunala skolan, följer med dina barn till Engelska skolan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till ”Engelska skolan borde vara en inspiration”, 17/6.

Jag säger inte att dina barns skola, Engelska skolan, är dålig. Tvärtom. Och jag är glad att dina barn trivs och utvecklas där bland superlärare som arbetar med studiero, höga förväntningar och läxhjälp. De kommunala skolorna borde inspireras av detta och ges mer resurser för att utvecklas i samma positiva riktning, skriver du.

Problemet är ju bara att resurserna som skulle ha gått till mina barn i den kommunala skolan, följer med dina barn till Engelska skolan, där lägre lärartäthet och lägre lärarlöner dessutom kan föra dem vidare till aktieägarnas fickor, i stället för tillbaka in i skolverksamheten. Detta trots att Skolverkets statistik (siris.skolverket.se) visar att det är de kommunala skolorna som behöver resurserna allra bäst, då eleverna där är mer resurskrävande än eleverna på Engelska skolan när man har jämfört variabler som ”föräldrars genomsnittliga utbildningsnivå”, ”andel nyinvandrade” och ”andel pojkar” mot rikets genomsnitt.

Som jag tidigare skrev - inget är så enkelt som det ser ut att vara. Medan dina barn trivs och utvecklas på Engelska skolan, finns det många barn på de kommunala skolorna som inte gör det, trots att jag vet att det kryllar av superlärare också där.

BK