Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jonatan Gernes

Resenärer riskerar att missa anslutning

Till Hallandstrafiken. Jag var i Helsingborg och åkte tåg dit och hem. Det var fint väder så jag cyklade till stationen i Laholm.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Tåget skulle avgå 12.22, men var en eller två minuter sent. Bussen som skulle ankomma till stationen i Laholm hade inte inkommit när tåget gick. Ankomsttid för bussen var 12.20.

Jag återkom till Laholm med tåg 17.33, kanske en minut försenad. Bussen från stationen i Laholm avgick 17.30 mot centrala Laholm och Veinge.

Nu har det kommit nya busstider och då gäller samma avgångs- och ankomsttider. Skall det verkligen vara så?

Tågresenär

Svar direkt

Busstrafiken till och från Laholms station är redan i dag i grund och botten anpassad till tågen, men inte på ett optimalt sätt.Busstrafiken som kör till Laholms station, är inte dedicerad att enbart köra till stationen från centrum och omvänt. Linjen går i nuvarande form förbi stationen och fortsätter sedan även vidare. Bussen ska passa tåg i Båstad, passa för byten vid Laholms bussterminal och för de bussar som ska till Halmstad för vidare byten där. Det gör att samtliga turer inte kan anpassas fullt ut till tågen i Laholm och att invänta till exempel försenade tåg. Det här är inte bra och något som våra trafikutvecklare jobbat med för att förbättra.

Lösningen finns runt hörnet och från juni 2020 kommer den nya stadslinjen från Laholm till stationen att börja rulla. Den linjen kör då enbart sträckan centrum–stationen och kan mycket lättare parera till exempel mindre förseningar. Det blir stor skillnad med den nya stadslinjen i Laholm. Trafikstart som sagt nästa sommar.

Peter Gyllander

Hallandstrafiken AB

enhetschef Information Press och media