Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förslaget om att lägga ned Rydöskolan väcker både ilska och besvikelse och SD föreslår istället en renovering. Bild: Isabel Bark

Renovera skolan i Rydöbruk

En renovering av Rydöskola istället för nedläggning skulle innebära att samhället kan växa och elevantalet öka.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Inför valet 2006 ville C tillsammans med S lägga ned äldreboendet Höstro i Långaryd. Det var C som var pådrivande i frågan. I stället ville man bygga ett nytt äldreboende i Unnaryd. Under ett informationsmöte försäkrade man de bestörta och oroliga invånarna om att ingen nedläggning av Höstro skulle ske inom en överskådlig framtid, trots detta beslutade man i princip direkt därefter att lägga ned Höstro och bygga nytt i Unnaryd. Det finns ett citat som lyder ”dina ord betyder ingenting när dina handlingar är raka motsatsen”.

Nu driver C i Hylte för andra gången frågan om att lägga ned skolan i Rydöbruk. Centerpartiet säger sig vilja ha en levande landsbygd, men i själva verket vill dem fullständigt slå sönder landsbygden och centralisera allt. Hylte kommun är en till ytan stor kommun med en rad fina småorter runt den lite större orten, med en fantastisk natur och mängder av sjöar. Vi ska värna om hela Hylte kommun, hela kommunen ska leva och vi bör vara rädda om vår landsbygd. Alla kan eller vill inte bo i centralorten Hyltebruk.

En renovering av Rydöskola istället för nedläggning skulle innebära att samhället kan växa och elevantalet öka. Lägg parkstaden på is och satsa i stället på att upprätthålla välfärden och våra kärnverksamheter. En fungerande skola är central i valet av att vilja bosätta sig i en kommun. Renoveringen av Rydöskola har hela tiden skjutits på framtiden, medan det satsas på övriga orter istället. Kommunens ekonomi kommande år ser väldigt bekymmersam ut, och vi kan nog alla skriva under på att vi vill ha ett samhälle som växer i stället för avfolkas. Då måste vi ha bra skolor, VA som fungerar och få företag att vilja etablera sig här. Satsa i rätt ände så kan bostadsbyggandet komma i ett senare skede.

S säger sig vara emot att lägga ned Rydö skola i nuläget, men vad händer när det är dags för den planerade renoveringen av Rydö skola 2023 och kommunen inga pengar har? Det vore ju inte första gången som politiker säger en sak och gör en annan.

Stina Isaksson

gruppledare Sverigedemokraterna Hylte