Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Regionen och kommunerna får rejäla tillskott

På grund av att M+KD-budgeten är tagen i riksdagen så kommer livet bli lite lättare för de halländska kommunerna och regionen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Vi anser att riksdagen är fullt kapabel att fatta budgetbeslut även om vi har en övergångsregering. Vi har utmaningar i landet som måste göras något åt och de problem vi har i samhället tar inte paus för att vi inte har en regering på plats.

Kommuner och regioner går mot hårda tider rent ekonomiskt och behöver statens stöd för att kunna klara det. Vi har givit ett tillskott på 5 miljarder sammanlagt under 2019 för att kunna möta det ökade behovet. Sammanlagt kommer de halländska kommunerna och regionen få ett nettotillskott på över 160 miljoner kronor mer än vad som hade varit fallet om inte M+KD-budgeten hade vunnit.

De nya pengarna kan användas att anställa mer personal i sjukvård, äldreomsorg och skola.

Till detta så får 69 000 pensionärer i Halland sänkt skatt och 170 000 hallänningar får sänkt skatt på lön.

Utöver denna satsning så återinför vi kömiljarden som kapade köerna inom vården. Vi satsar även mer på polisen för tryggare gator och torg så att både yngre och äldre vågar vara ute.

Vi påbörjar en återupprättning av LSS vilket handlar om människovärde och att se varje människa.

Vi är stolta över budgeten och vi visar en riktning som landet kan ta om vi får bilda en alliansregering. Ett mjukare Sverige där hjulen fortfarande rullar. En regering som tar tag i sjukvårdsköerna, LSS, Bostadsbristen men även polisbristen och tryggheten i vårt samhälle. Men framförallt en regering som ser till så att företag kan och vill anställa personal och fortsätta utveckla sina idéer.

Larry Söder (KD), Riksdagsledamot