Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jonatan Gernes

Region Halland gör inte tillräckligt för vårdcentralen i Knäred

Du har mitt fulla stöd när det gäller Region Hallands inkompetenta ledning med regiondirektör Jörgen Preuss i spetsen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Byt ut ledningen för region Halland”, 7/6.

Koncernen Helsa ansvarar för vårdcentralen Helsa i Glänninge Laholm och vårdcentralen Helsa i Knäred. VC Knäred är körd i botten.

VC Knäred har blivit en filial till VC Glänninge i Laholm, alla vi listade på VC Knäred fördes över till VC Glänninge informerades om detta i ett brev från region Halland. Det framgick även att vi fritt kunde lista om oss till någon annan vårdcentral.

Läkartid på vc Knäred är tisdag och torsdag och går till akuta patienter vi andra får tid på VC Glänninge i Laholm. Nu inför stundande semester stänger koncernen Helsa VC Knäred i åtta veckor – ingen verksamhet.

Vi är många Knäredsbor och med våra grannbyar som är pensionärer mellan 65–95 år. Det saknas allmän kommunikation till VC Glänninge i Laholm vilket region Halland känner till. Vi är många som saknar både bil och anhöriga som kan köra oss till VC Glänninge och taxi är inte att tänka på.

Region Halland med regiondirektör Jörgen Preuss i ledningen gör inget åt att koncernen Helsa brister i sina åtagande för VC Knäred, för cirka ett år sedan började region Halland en utredning on hur koncernenen Helsa sköter sina åtaganden. Har troligt vis hamnat i långbänk.

Det är hög tid att någon med ansvar utlöser regiondirektör Jörgen Preuss fallskärm, han är ytterst ansvarig hur region Halland sköts.

Jan-Erik Nilsson

Körsveka

LÄS MER: Vårdcentralen i Knäred görs om till filial

LÄS MER: Kommunråd rasar mot beslut om vårdfilial i Knäred

LÄS MER: Vet Region Halland vad man har kontrakterat?