Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skribenten anser att det behöver satsas mer på fortbildning inom sjukvården. Bild: Erik Nylander/TT
Skribenten anser att det behöver satsas mer på fortbildning inom sjukvården. Bild: Erik Nylander/TT

Region Halland går 1,3 miljarder plus – glöm inte fortbildning!

Bemanningen är ett problem inom den offentliga sjukvården. Hur säkrar vi bra bemanning? Bra löneläge är en faktor. Det man däremot verkar ha glömt i diskussionen är fortbildning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Som skattebetalare gläds jag åt att regionen går plus. Bästa nyheten på länge.

Vi som jobbar inom sjukvården vet hur hårt vi alltid arbetat och speciellt nu under pandemin. Alla vet hur viktig återhämtningen är och att möjligheten till den ökar vid bra bemanning. Bemanningen är ett problem inom den offentliga sjukvården. Hur säkrar vi bra bemanning? Bra löneläge är en faktor. Det man däremot verkar ha glömt i diskussionen är fortbildning.

Det finns alltid privata vårdgivare som kan erbjuda bättre lön, men det ligger i människans natur att utvecklas. Fortbildning av bra kvalitet som får medarbetarna att växa är det som regionen bör ha i åtanke nu när man ligger på plus. Det är det de stora sjukhusen håller på att satsa på.

Hoppas innerligt att regionen tänker till nu och satsar extra på kvalitetsarbete och fortbildning. Inom hela vårdkedjan! Säker vård är väldigt svår att bedriva utan ständigt kvalitetsarbete. Kvalitetsarbete kräver kompetens. Kompetens inom våra yrken har vi med oss från grundutbildningar men den måste utvecklas. Det gäller alla! Möjligheterna till fortbildning har varit eftersatt under pandemin. Dags att ändra på det.

KM