Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är en förolämpning att människor som arbetat och slitit hela livet inte skall få en enda smula av denna pensionsreform utan endast skall få vara med och betala!, skriver Mårten Pettersson. Bild: Malin Hoelstad / SvD / TT
Det är en förolämpning att människor som arbetat och slitit hela livet inte skall få en enda smula av denna pensionsreform utan endast skall få vara med och betala!, skriver Mårten Pettersson. Bild: Malin Hoelstad / SvD / TT

Regeringen sviker det arbetande folket

Det är en förolämpning att människor som arbetat och slitit hela livet inte skall få en enda smula av denna pensionsreform utan endast skall få vara med och betala!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Regeringen har träffat en uppgörelse med stödpartierna V, C, MP om höjning av garantipensionen med 1 000 kronor per månad och höjt bostadstillägg. Detta har dock skett utanför pensionsgruppen som äger ansvaret för att vårda det allmänna pensionssystemet. Gruppen kan därför nu dödförklaras. Det arbetande folket har ingen anledning att stå vid de sörjandes sida. Gruppen har inte uträttat något positivt utan gjort flera försämringar.

Pensionsreformen lovade "Raka rör mellan arbete och pension" och "Rejäl pension i belöning för långt arbetsliv".

• Bromsen har slagit till tre gånger och sänkt inkomstpensionen med 10 procent,

• Höjd pensionsålder,

• Varje år åderlåts pensionssystemet på 20 miljarder kronor genom att alla pensionsavgifter på löneinkomster överstigande 7,5 basbelopp överförs till statskassan för andra ändamål. Om dessa pengar i ställer fördelas på samtliga pensionärer kan var och en få en höjning med 1 000 kronor per månad!

Regeringen belönar dem som inte arbetat och betalat pensionsavgifter med höjd garantipension. Det arbetande folket som inte uppbär garantipension får inte vara med på kalaset men måste förutom att betala sin egen pension genom avgifter dessutom betala notan med höjd skatt för alla dem som inte arbetat!

De flesta som arbetat hela livet får nöja sig med en allmän pension som understiger EU:s fattigdomsgräns på 12 600 kronor per månad. Många nödsakas söka behovsprövade bidrag eller be släktingar om hjälp. Det är inte värdigt att människor som arbetat och gjort rätt för sig hela livet skall behöva gå med tiggarstaven i hand på sin ålders höst!

Regeringen sviker det arbetande folket! Garantipension omfattar främst dem som inte förvärvsarbetat. Det är en förolämpning att människor som arbetat och slitit hela livet inte skall få en enda smula av denna pensionsreform utan endast skall få vara med och betala! Det är nu hög tid att vakna upp och börja reagera! Så här kan det inte få fortsätta!

Mårten Pettersson Pensionsupproret i Varberg Medlem i SPF-Seniorerna