Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen vill väl bara se fullmäktigeledamöter som antingen är pensionärer eller studenter, menar skribenten.
Ingen vill väl bara se fullmäktigeledamöter som antingen är pensionärer eller studenter, menar skribenten.

Reflektion efter senaste kommunfullmäktigemötet

Att slentrianmässigt gå till votering, även om det bara är 2-6 ledamöter som har en avvikande mening, tycker skribenten är ett oskick.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Att bli invald i fullmäktige tycker jag förpliktigar och man skall behandla det som utspelar sig i kommunens högsta beslutande organ med vördnad.

Att slentrianmässigt gå till votering, även om det bara är 2-6 ledamöter som har en avvikande mening, tycker jag är ett oskick. Det ökar troligen politikerföraktet och skapar en felaktig syn på hur en demokrati skall förvaltas, en demokrati som många skulle avundas många i andra länder.

Om oskicket beror på att man vill visa sitt berättigande som parti eller individ vet jag inte. Att ha möten som håller på fram till sen kvällning främjar ju inte att engagera de som har mindre barn eller tidiga mornar i till exempel vården, som man ju samtidigt säger sig värna extra om. Det är dubbelmoral! Ingen vill väl bara se fullmäktigeledamöter som antingen är pensionärer eller studenter.

En som har förmånen att vara invald i Halmstads kommunfullmäktige