Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Rastgården som kommunen glömde

Vid Stationsparken i Halmstad finns en liten hundrastgård om cirka 10 x 12 meter. I denna växer ogräs som är närmare två meter högt och täcker en tredjedel av rastplatsen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Buskar och annat ogräs med rötter utanför rastgården, sträcker in och hjälper till täcka hundarnas utrymme.

Vid två sidor av gården finns grusparkeringar. Den ena används av föräldrar till barn som går på förskola där, men den andra?

Det är ju väldigt vänligt av kommunen att se till att där är jämt och fint för de få husbilsägare som sommartid ställer sig där. De stackarna har förmodligen inte råd stå på den campingplats som kommunen ordnat. Annars har jag inte sett en enda bil parkerad där under de åtta år som jag gått förbi där, tre-fyra gånger per dag.

Soptunnor som tidigare funnits i anslutning till rastgården är borttagna och gissa vad som händer då? Och på tal om soptunnor, av de åtta som funnits i och runt parken finns bara en kvar i parken och två nya placerade i anslutning till parken.

Se till att göra en ordentlig hundrastgård eller ta bort den helt! Man blir bara förbannad som det är nu och har varit år efter år.

Monica Johansson, hundägare och skattebetalare