Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 11 september är det valdag i Sverige. Bild: Erik Mårtensson / TT
Den 11 september är det valdag i Sverige. Bild: Erik Mårtensson / TT

Rösta på någon som vet hur det är

Fundera en stund över vem du tror kan driva och fatta bra beslut i de frågor som rör din vardag.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hej industriarbetare! Snart är det val i Sverige. Den 11 september ska vi välja vilka personer som ska fatta beslut om allt från klimatfrågor till sjukförsäkring, pensioner och din arbetsmiljö.

Fundera en stund över vem du tror kan driva och fatta bra beslut i de frågor som rör din vardag. Är det en person som aldrig satt sin fot på ett industrigolv, fått en arbetsskada eller oroat sig över ekonomi och storleken på pensionskuvertet? Eller är det arbetskamraten som jobbar bredvid dig varje dag? Den som vet hur din vardag ser ut, vilka utmaningar du ställs inför och hur politiken i riksdag, region och kommun påverkar dig.

Man kan inte rösta på en arbetskamrat, säger du? Jo, faktiskt. För inom IF Metall finns det många medlemmar som ställer upp i höstens val.

Jaha, hur hittar man dem då? Det är enkelt. Vi har samlat dem på hemsidan rostapanagonsomvet.se. Gå in där, skriv in den kommun du är skriven i och se vilka industriarbetare du kan rösta på.

Vi behövs i politiken. Rösta på någon som vet!

Conny Jönsson

valledare

Tarek Al-Jarouchi

facklig politisk ansvarig IF Metall Halland