Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Problemet är den oansvariga migrationspolitiken

Vad ska man svara på personliga påhopp som är fullständigt irrelevanta för det man diskuterar?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren "Seriös nutidsfakta visar något annat", 12/2.

Kanske att det var en ren tabbe, en feltryckning. Speciellt med tanke på att jag har romer i släkten, samt barn med funktionsnedsättning. Barn, som cirka 0,5 miljoner romer samt 1 miljon med funktionsnedsättning, blev mördade av nazister, så att jag medvetet skulle stödja ideologier som vill mörda mina egna barn är ren idioti. Min hjärtefråga är den kring hjälpen i samhället för de funktionsnedsatta.

Måste erkänna att trådskaparen är en mycket bättre människa än mig, som aldrig i hela sitt liv gjort ett misstag, gratulerar.

Väldigt få av de som kommit hit är högutbildade, SCB mäter nyanländas utbildning genom självrapporterade enkäter och rapporterar att cirka 10 procent av syrier är högutbildade jämfört med cirka 25 procent bland befolkningen som helhet, definierat som tre års eftergymnasial utbildning.

Vi är inte heller första säkra land, mig veterligen är det inte krig i Grekland, England, Danmark etcetera. En utökad offentlig sektor som blivit av massinvandringen, ger fler i arbete men också fler arbetslösa. Många av dem som kommer hit kommer aldrig ut i arbete och för dem som kommer ut i arbete så kommer det ändå att bli en kostnad för staten i slutändan.

I en rapport från Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, ESO från 2018, har man studerat sysselsättningsnivån hos flyktingar mellan 1983 och 2015. Studien visar bland annat att integrationen av flyktingar gradvis försämrats under perioden, och att en genomsnittlig flykting utgör en kostnad på 74 000 kronor per år för de offentliga finanserna.

Arbetskraftsinvandringen som vi hade på 1950-70-talen är inte problemet, utan den fullständigt oansvariga migrationspolitiken som vi sett nu på senare år.

Politik handlar om prioriteringar, om man då har ett område som påverkar alla andra politikområden, så är det ju det området som blir det allra viktigaste att diskutera, om det överhuvudtaget ska finnas någon form av välfärdssamhälle i framtiden.

Stina Isaksson (SD)

gruppledare Hylte