Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pontus Lundahl/TT
Bild: Pontus Lundahl/TT

Privat vård grundproblemet

En vinstdrivande privat vårdverksamhet kommer innebära att kostnaderna för den grundläggande verksamheten ses som ett problem.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

När ska man börja förstå det grundläggande problemet?

Frågan om privat vård och dess problem är av naturliga skäl ständigt återkommande, senast i HP 25 februari. Det som alla människor idag borde förstå är att dessa problem inte kommer upphöra, utan att det snarare handlar om ett systemfel.

En vinstdrivande privat verksamhet kommer innebära att kostnaderna för den grundläggande verksamheten ses som ett problem och det kommer då att bli en mer slimmad modell på en rad olika sätt. Detta kan ett barn förstå. Det handlar egentligen om självklarheter. Detta inbyggda problem gäller för övrigt inte bara vård och omsorg.

Ska vi ha ett samhälle där själva grundtänkandet och drivkraften är behoven och det funktionella, eller ska det handla om business och privata vinstintressen? Det är så frågan måste ställas. Det är så tydlig man måste vara. Annars sker ingen verklig förändring.

Vänstersinnad