Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Priset blir en fattig skogsmiljö

Bra skrivet Kerstin om skogsbruket! Jag kan också reta mig på talet om alla denna skog, som egentligen mest är en massa granåkrar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till Kerstin, 29/8.

Med respekt för att skogsindustrin är en av våra allra viktigaste näringar och att avverkningar behöver ske rationellt, borde man tänka om och mycket mer ta hänsyn till mångfalden och att i större mån bevara det varierade skogslandskapet.

Har själv som skogsägare den erfarenheten, att om jag har ett bestånd med äldre fullvuxen skog, så är det självklara förstahandsalternativet från skogsinspektorn att slutavverka/kalhugga hela området. Sen avgör jag ju själv om jag vill följa rådet, men det kan vara lätt att man gör som man blir rekommenderad av sakkunskapen.

Slutavverkning blir ju förstås, i alla fall på kort sikt, det mest lönsamma för skogsägaren och det mest bekväma och rationella för skogsbolaget, men priset i slutändan blir en fattig skogsmiljö.

Mors lilla Olle