Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Politisk härdsmälta är att föredra

Lars Püss (M): ”Snart lär gränsen för effektbrist flyttas längre norr ut i takt med att fler kraftverk stängs ned, med Ringhals 1 och 2 som kronan på verket. Att i detta sammanhang tala om att vi har elöverskott är inte relevant. Om det saknas effekt i Skåne, Halland eller Mälardalen så hjälper det inte att det finns ett överskott i Norrland. Att jag kan ha värmen på för fullt i mitt hus hjälper inte min granne om han inte har ledningar så att det räcker för att värma sitt hus” (HP 14/9).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Av alla korkade slutsatser så hamnar här moderaten Lars Püss överst på prispallen!

Med yttrandet ”hjälper inte min granne om han inte har ledningar så att det räcker” borde Püss insett att det inte handlar om att mer kärnkraftseffekt kan matas ut i nätet förrän nätet är utbyggt.

Med nätet utbyggt kan vårt stora effektöverskott – utan kärnkraft – användas i hela landet.

Svenska kraftnät stärker stamnätet just nu. Företagen i södra Sverige som tidigare varit kritiska är nu fullt tillfreds. Det är mycket billigare att bygga ut nät än chansa med nya kärnkraftverk som ändå inte bär sina kostnader.

Nu larmar M och KD samt SD samma mantra. Politisk härdsmälta är dock att föredra framför äkta härdsmälta. Vad gör inte Lars Püss för anpassning till SD. Det kommer säkert mera.

Så kom det då mera från Püss: Ett stort utspel om att sänka milkostnaden för bilar som kostar 40 kronor milen att köra. En 50-öring per mil förslår han. Imponerande. Men ingenting om hur utsläppen skall minskas.

Sune Andersson