Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jenny Axelsson (C). Bild: Jari välitalo
Jenny Axelsson (C). Bild: Jari välitalo

Politiker som bidrar med positiva glimtar i höstmörkret

Heder åt en sådan person! Det finns allt för många som gjort politiken till sitt levebröd och slåss med näbbar och klor för att kunna stanna kvar vid köttgrytorna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I en tid som präglas av tilltagande politikerförakt finns det politiker som glimtar till på ett positivt sätt i höstmörkret. En sådan är avgående kommunrådet Jenny Axelsson i Halmstad. Efter flera år på nyckelposter i kommunen har hon rätt till en fallskärm på 745 000 kronor när hon inom kort tillträder en befattning som samhällsutvecklingschef i Gislaved. Hon tänker inte kvittera ut en enda krona av det omställningsstödet.

I en intervju i HP (16/9) förklarar hon att hon sover bättre om hon följer sin inre kompass och menar att man ska vara varsam med skattepengar. Heder åt en sådan person! Det finns allt för många som gjort politiken till sitt levebröd och slåss med näbbar och klor för att kunna stanna kvar vid köttgrytorna. De interna stridigheterna före valet om attraktiva poster inom ett antal partier i Halmstad vittnar om detta.

Uno Grönkvist